Veelgestelde vragen


Bekijk hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen

Hoeveel kcal bevat een kuipje?

Een kuipje bevat 19 kcal en een heleboel nutriënten

Hoe smaakt het?

Onze spirulina is vrijwel geur en smaakloos en kan daarom gemakkelijk in allerlei gerechten worden verwerkt. Sommigen klanten vinden het zijdezacht, walnoterig smaken..

Past jullie spirulina in elk dieet?

Onze spirulina is volledig natuurlijk, 100% veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en GMO-vrij en past dus gemakkelijk in elk dieet

Kan ik het iedere dag gebruiken?

Ja, je kunt Simpligreen Spirulina dagelijks gebruiken, voor langere periodes aaneen. Het is volwaardige voeding die je iedere dag kan nemen om je gezondheid te verbeteren.

Waarom is het duur?

Het heeft 8 jaar en heel veel geld gekost om onze vers ingevroren, rauw spirulina te ontwikkelen. Daarom is het (nog) duur. 

Maar het is zeer geconcentreerd en effectief en daarom niet duur. 

Waarom 3.5 euro voor een glas gemeente water met twee schijfjes gember? Zit niks in. 

Hoeveel Spirulina mag je per dag nemen?

We adviseren 1 kuipje per dag, daarmee voel je de effecten zeker al na een paar dagen. Meer gebruiken is zeker toegestaan. Sommige sporters gebruiken tot wel 5 kuipjes per dag maar wij adviseren 2 kuipjes dagelijks voor deze groep.

Kan ik direct weer stoppen na gebruik?

Ja, je kunt altijd stoppen zonder problemen.

Zijn er contra-indicaties? Of wanneer zou je het niet moeten nemen?

Als je medicijnen neemt die het immuunsysteem onderdrukken of bloedverdunners gebruikt. Door de versterkende werking op het immuunsysteem kan spirulina namelijk auto-immuunziekten verergeren.

Wat is de beste manier van eten/drinken?

Het beste is om het zo puur mogelijk te nemen en liefst ook niet langdurig maar kort geblend.

Kun je het beter overdag of in de middag of avond nemen?

We adviseren het direct bij de start van je dag te gebruiken. Hiermee kun je optimaal gebruik maken van de voordelen.

Hoe wordt spirulina van Simpligreen gemaakt?

We laten de spirulina groeien met behulp zonne-energie en plantaardige mest in onze natuurlijke warmwaterbassins in Israël. Daaruit oogsten we elke 10 dagen de algen, filteren deze, halen het water eruit en vriezen ze dan direct in zodat alle voedinsgstoffen bewaard blijven tot ze jou bereiken. Van 10 kilo verse spirulina maken wij zo 1 kilo ingevroren. Met 0% verspilling en nauwelijks waterverbruik. That’s it! We voeren natuurlijk regelmatig de nodige veiligheidschecks uit om ervoor te zorgen dat alles schoon is en blijft.

Wat is spirulina eigenlijk?

Spirulina is een van de oudste organismes op aarde. Een eencellige niet giftige blauwalg, feitelijk een “plantje” zonder wortels, dat groeit in water. Het Latijnse woord voor spirulina is arthrospira = klein spiraaltje', want onder een microscoop heeft het inderdaad die vorm. Spirulina groeit daar waar het warm is en veel zonuren zijn en Simpligreens bassins staan dan ook in Israël. De natuurlijk functie in het water is die van zuivering, door de aanwezige chlorofyl en de phycocyanine die door het zonlicht van nature ontstaan.

Waar komt de groene kleur vandaan?

Spirulina's kleurrijke bio-chemie heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen die de functionele prestaties van je lichaam verhogen. Chlorofyl, het groene pigment dat spirulina zijn kleur geeft, helpt bij het regenereren van beschadigde levercellen en het verwijderen van gifstoffen uit je bloed en organen. Phycocyanine, het blauwe pigment dat in algen zit, verbetert de leverfunctie, vermindert ontstekingen en helpt het lichaam aminozuren te verteren. En porfyrine, een dieppaars pigment, vormt het eiwitrijke hemoglobine dat essentieel is voor gezonde rode bloedcellen om stofwisselingsprocessen door het hele lichaam te verrichten.

Waarom kan het helpen bij gewichtsverlies?

Het consumeren van onze spirulina als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en actieve levensstijl kan heel goed helpen bij gewichtsverlies. Onze rauwe, verse spirulina bevat hoge gehaltes aan snel, goed opneembare voedingsstoffen en is ook nog eens laag in calorieën. Daardoor kan het je honger stillen en ervoor zorgen dat je minder hoeft te eten.

Wat zit er allemaal in de spirulina van Simpligreen?

Onze rauwe spirulina bestaat voor 74% uit volwaardige, plantaardige proteïne met 18 aminozuren. Deze spelen een cruciale rol bij bijna alle biologische functies van het lichaam. Onze spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren die niet door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt. Maar levert ook een bron voor 10 van de 12 niet-essentiële aminozuren die wel door ons lichaam worden gemaakt. Aminozuren zijn de essentiele bouwstenen bij het proces van celvernieuwing van ons lichaam.

Spirulina bevat ook gamma-linoleenzuur (GLA), het belangrijke omega-6 essentiële vetzuur met ziektebestrijdende eigenschappen. Het is ook een geweldige bron van vitaminen, waaronder vitamine B-1 (thiamine), B-2 (riboflavine), B-3 (nicotinamide), B-6 (pyridoxine), B-9 (foliumzuur), B-12, vitamine C, vitamine D, vitamine A en vitamine E; evenals een hoge concentratie van vitale mineralen zoals kalium, calcium, chroom, koper, magnesium, mangaan, fosfor, selenium, natrium, zink en ijzer.

Bevat Simpligreen net zoveel ijzer als ijzerpillen?

Dat behoeft wat uitleg. 1 kuipje Simpligreen bevat 3.2 mg ijzer,18% van je dagelijkse behoefte. Dit klinkt misschien als minder dan een ijzersupplement, maar het effect is groter. De sleutel tot het verminderen van ijzertekort is de bio-beschikbaarheid. Spimpligreen is 100% natuurlijk en rauw en kan door zijn speciale structuur tot 95% door jouw lichaam worden opgenomen. Niet-natuurlijke ijzersupplementen halen gemiddeld slechts 10%.

Is jullie spirulina niet giftig zoals andere blauwalgen?

Schadelijke stoffen komen voor in producten die in een ongecontroleerde omgeving worden gekweekt. Onze productiefaciliteit is ISO-, HACCP- en BRC-gecertificeerd. Daarnaast hebben wij door samenwerking met vooraanstaande academische en particuliere onderzoeksinstituten innovatieve testmiddelen ontwikkeld, die in de industrie nog niet gangbaar zijn, om er zeker van te zijn dat onze spirulina echt 100% zuiver is.

Wat is het verschil met andere eiwitten?

Onze rauwe spirulina bestaat voor 74% uit compleet eiwit, met alle essentiële aminozuren in perfecte balans. Rundvlees bestaat bijvorbeeld voor 22% uit eiwit.) In tegenstelling tot andere vlees of plantaardige eiwitbronnen, heeft onze spirulina geen harde celwanden (cellulose), waardoor het spirulina-eiwit en de aminozuren veel gemakkelijker door je lichaam kunnen worden opgenomen.

Wat is het verschil spirulina in gedroogde vorm?

De meeste droge spirulina wordt gemaakt met behulp van een sproei-droogmethode met heet gas, waarmee de spirulinamassa wordt omgezet in poedervorm. Dit proces verslechtert het algenmolecuul en resulteert in verminderde voedingswaarden en enzymen - dit laatste veroorzaakt de beruchte geur en smaak van spirulina. Ongeveer 40-50% van de voedingswaarde gaat ongeveer 45 dagen nadat het gedroogd is verloren. Sommige studies suggereren dat gedroogde spirulina slechts 15% van de voedingswaarde van verse spirulina heeft.

Is jullie spirulina biologisch gecertificeerd?

Onze spirulina wordt onder biologische omstandigheden gekweekt in zoetwaterbassins in een gesloten, gecontroleerd systeem. Het wordt niet blootgesteld aan verontreinigende stoffen van buitenaf zoals industrieel afval, luchtvervuiling of zure regen, wat vaak wel het geval is in open omgevingen. Daarnaast gebruiken wij alleen plantaardige voedingststoffen waar voor de droge spirulina vrijwel altijd dierlijke mest wordt gebruikt. Alleen voedsel dat in de grond is gekweekt kan echter op dit moment voldoen aan de richtlijnen van de USDA voor biologische classificatie. Dan moet je ook je product gaan pasteuriseren en doorstralen waarmee je veel kwaliteit van je product verliest. Wij zijn in gesprek over een betere oplossing die ons product recht doet.

Hoe lang kan ik het in de vriezer bewaren?

In een normale vriezer zoals bij jou thuis kan je onze spirulina ongeveer 8 maanden bewaren.

Kan ik spirulina hervriezen als het eenmaal ontdooid is?

Nee.

Waar bezorgen jullie?

  • We bezorgen op dit moment alleen in Amsterdam.
  • Als je meerdere 30-dagen verpakkingen wilt bestellen, of Simpligreen wil gaan verkopen in jouw winkel, neem dan even contact met ons op; contact@simpligreen.nl of 06-41693902 (Fay) en 06-50663314 (Marcel).

Wat kost bezorging?

  • De 30 dagenverpakking bezorgen we gratis.
  • Wil je liever geen verzendkosten betalen? Ga dan naar onze verkooppunten die vermeld staan op de site onder winkels. Ook Peddler bezorgt voor Organic Food for You in Groot-Amsterdam.
  • Hoe snel leveren jullie?
  • In principe leveren we binnen 24 uur. Vanwege het feit dat de Spirulina is bevroren, maken we een telefonische afspraak voor levering. In Amsterdam is same-day-delivery mogelijk in overleg.

Kan ik het product of mijn bestelling ook ergens afhalen?

Ja dat kan. Onze verkooppunten zijn:

NL 

- G in West, J.P. Heijestraat 76, Amsterdam

- Ekodis, Beukenplein 73, Amsterdam

- De Aanzet,  1e J. van Campenstraat 10, Amsterdam

- G&W Gezondheidswinkel, Buikslotermeerplein 257, Amsterdam 

- Moeder Natuur, Rijnstraat 1123, Amsterdam

- De Glutenvrije Winkel, Pretoriusstraat 37, Amsterdam 

- The Inner Sense, Van Ostadestraat 234-A, Amsterdam

- Organic Food for You, Cornelis Schuytstraat 26, Amsterdam

- Organic Food for You, Naarderstraat 34, Laren

- Organic, Nesdijk 20B, Bergen

BELGIE

- Het Natuurhuis, Otto Veniusstraat 29, Antwerp

- Het Natuurhuis, Eethuisstraat 130-140, Merksem

Ik wil meerdere 30-dagen verpakkingen bestellen, of Simpligreen gaan verkopen in mijn winkel