Veelgestelde vragen
Bekijk hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen
Bekijk hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen
Een kuipje bevat 19 kcal en een heleboel nutriënten
Onze spirulina is vrijwel geur en smaakloos en kan daarom gemakkelijk in allerlei gerechten worden verwerkt. Sommigen klanten vinden het zijdezacht, walnoterig smaken..
Onze spirulina is volledig natuurlijk, 100% veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en GMO-vrij en past dus gemakkelijk in elk dieet
Ja, je kunt Simpligreen Spirulina dagelijks gebruiken, voor langere periodes aaneen. Het is volwaardige voeding die je iedere dag kan nemen om je gezondheid te verbeteren.
Het heeft 8 jaar en heel veel geld gekost om onze vers ingevroren, rauw spirulina te ontwikkelen. Daarom is het (nog) duur.
Maar het is zeer geconcentreerd en effectief en daarom niet duur.
Waarom 3.5 euro voor een glas gemeente water met twee schijfjes gember? Zit niks in.
We adviseren 1 kuipje per dag, daarmee voel je de effecten zeker al na een paar dagen. Meer gebruiken is zeker toegestaan. Sommige sporters gebruiken tot wel 5 kuipjes per dag maar wij adviseren 2 kuipjes dagelijks voor deze groep.
Ja, je kunt altijd stoppen zonder problemen.
Als je medicijnen neemt die het immuunsysteem onderdrukken of bloedverdunners gebruikt. Door de versterkende werking op het immuunsysteem kan spirulina namelijk auto-immuunziekten verergeren.
Het beste is om het zo puur mogelijk te nemen en liefst ook niet langdurig maar kort geblend.
We adviseren het direct bij de start van je dag te gebruiken. Hiermee kun je optimaal gebruik maken van de voordelen.
We laten de spirulina groeien met behulp zonne-energie en plantaardige mest in onze natuurlijke warmwaterbassins in Israël. Daaruit oogsten we elke 10 dagen de algen, filteren deze, halen het water eruit en vriezen ze dan direct in zodat alle voedinsgstoffen bewaard blijven tot ze jou bereiken. Van 10 kilo verse spirulina maken wij zo 1 kilo ingevroren. Met 0% verspilling en nauwelijks waterverbruik. That’s it! We voeren natuurlijk regelmatig de nodige veiligheidschecks uit om ervoor te zorgen dat alles schoon is en blijft.
Spirulina is een van de oudste organismes op aarde. Een eencellige niet giftige blauwalg, feitelijk een “plantje” zonder wortels, dat groeit in water. Het Latijnse woord voor spirulina is arthrospira = klein spiraaltje', want onder een microscoop heeft het inderdaad die vorm. Spirulina groeit daar waar het warm is en veel zonuren zijn en Simpligreens bassins staan dan ook in Israël. De natuurlijk functie in het water is die van zuivering, door de aanwezige chlorofyl en de phycocyanine die door het zonlicht van nature ontstaan.
Spirulina's kleurrijke bio-chemie heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen die de functionele prestaties van je lichaam verhogen. Chlorofyl, het groene pigment dat spirulina zijn kleur geeft, helpt bij het regenereren van beschadigde levercellen en het verwijderen van gifstoffen uit je bloed en organen. Phycocyanine, het blauwe pigment dat in algen zit, verbetert de leverfunctie, vermindert ontstekingen en helpt het lichaam aminozuren te verteren. En porfyrine, een dieppaars pigment, vormt het eiwitrijke hemoglobine dat essentieel is voor gezonde rode bloedcellen om stofwisselingsprocessen door het hele lichaam te verrichten.
Het consumeren van onze spirulina als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en actieve levensstijl kan heel goed helpen bij gewichtsverlies. Onze rauwe, verse spirulina bevat hoge gehaltes aan snel, goed opneembare voedingsstoffen en is ook nog eens laag in calorieën. Daardoor kan het je honger stillen en ervoor zorgen dat je minder hoeft te eten.
Onze rauwe spirulina bestaat voor 74% uit volwaardige, plantaardige proteïne met 18 aminozuren. Deze spelen een cruciale rol bij bijna alle biologische functies van het lichaam. Onze spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren die niet door het menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt. Maar levert ook een bron voor 10 van de 12 niet-essentiële aminozuren die wel door ons lichaam worden gemaakt. Aminozuren zijn de essentiele bouwstenen bij het proces van celvernieuwing van ons lichaam.
Spirulina bevat ook gamma-linoleenzuur (GLA), het belangrijke omega-6 essentiële vetzuur met ziektebestrijdende eigenschappen. Het is ook een geweldige bron van vitaminen, waaronder vitamine B-1 (thiamine), B-2 (riboflavine), B-3 (nicotinamide), B-6 (pyridoxine), B-9 (foliumzuur), B-12, vitamine C, vitamine D, vitamine A en vitamine E; evenals een hoge concentratie van vitale mineralen zoals kalium, calcium, chroom, koper, magnesium, mangaan, fosfor, selenium, natrium, zink en ijzer.
Dat behoeft wat uitleg. 1 kuipje Simpligreen bevat 3.2 mg ijzer,18% van je dagelijkse behoefte. Dit klinkt misschien als minder dan een ijzersupplement, maar het effect is groter. De sleutel tot het verminderen van ijzertekort is de bio-beschikbaarheid. Spimpligreen is 100% natuurlijk en rauw en kan door zijn speciale structuur tot 95% door jouw lichaam worden opgenomen. Niet-natuurlijke ijzersupplementen halen gemiddeld slechts 10%.
Schadelijke stoffen komen voor in producten die in een ongecontroleerde omgeving worden gekweekt. Onze productiefaciliteit is ISO-, HACCP- en BRC-gecertificeerd. Daarnaast hebben wij door samenwerking met vooraanstaande academische en particuliere onderzoeksinstituten innovatieve testmiddelen ontwikkeld, die in de industrie nog niet gangbaar zijn, om er zeker van te zijn dat onze spirulina echt 100% zuiver is.
Onze rauwe spirulina bestaat voor 74% uit compleet eiwit, met alle essentiële aminozuren in perfecte balans. Rundvlees bestaat bijvorbeeld voor 22% uit eiwit.) In tegenstelling tot andere vlees of plantaardige eiwitbronnen, heeft onze spirulina geen harde celwanden (cellulose), waardoor het spirulina-eiwit en de aminozuren veel gemakkelijker door je lichaam kunnen worden opgenomen.
De meeste droge spirulina wordt gemaakt met behulp van een sproei-droogmethode met heet gas, waarmee de spirulinamassa wordt omgezet in poedervorm. Dit proces verslechtert het algenmolecuul en resulteert in verminderde voedingswaarden en enzymen - dit laatste veroorzaakt de beruchte geur en smaak van spirulina. Ongeveer 40-50% van de voedingswaarde gaat ongeveer 45 dagen nadat het gedroogd is verloren. Sommige studies suggereren dat gedroogde spirulina slechts 15% van de voedingswaarde van verse spirulina heeft.
Onze spirulina wordt onder biologische omstandigheden gekweekt in zoetwaterbassins in een gesloten, gecontroleerd systeem. Het wordt niet blootgesteld aan verontreinigende stoffen van buitenaf zoals industrieel afval, luchtvervuiling of zure regen, wat vaak wel het geval is in open omgevingen. Daarnaast gebruiken wij alleen plantaardige voedingststoffen waar voor de droge spirulina vrijwel altijd dierlijke mest wordt gebruikt. Alleen voedsel dat in de grond is gekweekt kan echter op dit moment voldoen aan de richtlijnen van de USDA voor biologische classificatie. Dan moet je ook je product gaan pasteuriseren en doorstralen waarmee je veel kwaliteit van je product verliest. Wij zijn in gesprek over een betere oplossing die ons product recht doet.
In een normale vriezer zoals bij jou thuis kan je onze spirulina ongeveer 8 maanden bewaren.
Nee.
Ja dat kan. Onze verkooppunten zijn:
NL
- G in West, J.P. Heijestraat 76, Amsterdam
- Ekodis, Beukenplein 73, Amsterdam
- De Aanzet, 1e J. van Campenstraat 10, Amsterdam
- G&W Gezondheidswinkel, Buikslotermeerplein 257, Amsterdam
- Moeder Natuur, Rijnstraat 1123, Amsterdam
- De Glutenvrije Winkel, Pretoriusstraat 37, Amsterdam
- The Inner Sense, Van Ostadestraat 234-A, Amsterdam
- Organic Food for You, Cornelis Schuytstraat 26, Amsterdam
- Organic Food for You, Naarderstraat 34, Laren
- Organic, Nesdijk 20B, Bergen
BELGIE
- Het Natuurhuis, Otto Veniusstraat 29, Antwerp
- Het Natuurhuis, Eethuisstraat 130-140, Merksem